Up 2 Date

Twee oud-leden pedoclub Martijn veroordeeld tot celstraf

foto: ANP | Advocaten Smeets en Hiddema tijdens de eerste openbare zitting
  1. Newschevron right
  2. Twee oud-leden pedoclub Martijn veroordeeld tot celstraf

Twee oud-leden van de verboden pedofielenvereniging Martijn zijn vandaag veroordeeld tot vier en zes maanden celstraf. Het gaat om Marthijn U. (49) en Norbert de J. (43), die jarenlang de verboden club voortzetten, terwijl de Hoge Raad deze in 2014 al had verboden.

Platform

De twee mannen creëerden een platform waarop "seksueel contact tussen volwassenen en kinderen werd verheerlijkt en de schadelijke gevolgen ervan werden gebagatelliseerd", aldus de rechter in Rotterdam vandaag. Precies hetzelfde als waar vereniging Martijn zich mee bezig hield. Het duo deed dat via websites, een videokanaal en een mailinglijst. Hierbij had U. een prominentere rol, waardoor hij een hogere straf krijgt.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand een gevangenisstraf van een jaar tegen de mannen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nelson M.

Er loopt ook nog een rechtszaak tegen Nelson M. (27), die al eerder in het nieuws kwam vanwege zijn pedoactivisme. Hij is naar Mexico gevlucht en heeft daar asiel aangevraagd. De organisatie Free A Girl is een actie gestart om de Mexicaanse overheid voor hem te waarschuwen. Meer dan 11.000 mensen ondertekenden de bijbehorende brief al. Ook Marthijn U. zou momenteel in Mexico verblijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie