Up 2 Date

Rutte gaat in gesprek met BLM-activisten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte gaat in gesprek met BLM-activisten

Mark Rutte gaat in gesprek met Nederlandse activisten die zich inzetten tegen de bestrijding van racisme. De premier ontvangt woensdag op het Catshuis verschillende mensen die bijdragen aan het maatschappelijk debat hierover. Aanleiding van het gesprek zijn de demonstraties die de afgelopen weken zijn gehouden op verschillende plekken in Nederland.

Racismebestrijding

Wie er precies zullen aanschuiven is niet bekend. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) komt niet met veel details in hun verklaring. Volgens de zegsvrouw gaat het om "mensen die zich al in het publieke debat hebben gemengd". Volgens de RVD zal het gesprek vooral gaan over hoe het gesprek over racisme op een correctie manier kan worden gevoerd in Nederland en wat hiervoor nodig.

Akwasi

Eerder riep Natacha Harlequin op om Akwasi in gesprek te laten gaan met Rutte. "Ik denk dat dat heel interessant zou zijn. Ik heb Akwasi gevraagd of hij daar open voor staat en zijn antwoord was 'ja'. Het is nu namelijk de tijd om te door te pakken, breng mensen met elkaar in contact," stelde de strafrechtadvocate. Of hij aanwezig zal zijn wil een woordvoerster niet zeggen.

Ster advertentie
Ster advertentie