Up 2 Date

THC aangetroffen in bloed van kinderen die onwel werden na buitenspelen

foto: ANP / Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. THC aangetroffen in bloed van kinderen die onwel werden na buitenspelen

Zes kinderen tussen de vier en veertien jaar oud zijn afgelopen zaterdag naar het ziekenhuis in Den Haag gebracht. Ze waren onwel geworden nadat ze buiten gespeeld hadden. De politie heeft vandaag bekendgemaakt dat er THC, de stof in cannabis waar je high van wordt, in hun bloed gevonden is. Volgens de autoriteiten zat het stofje in snoepjes die ze hadden gegeten.

Drugs binnengekregen

De kinderen waren afgelopen zaterdag aan het buitenspelen, maar maakten een merkwaardige indruk toen ze weer thuiskwamen. Volgens het AD hadden de ouders en een vriendin meteen door dat er iets niet klopte. Ze hadden een vermoeden dat de kinderen op de een of andere manier drugs binnengekregen zouden hebben. Zo zag een van de kids dingen op de muur die er niet waren en draaide een ander steeds met zijn ogen weg.

De politie deed zaterdagavond meteen een drugsspeekseltest en die liet al zien dat het vermoeden van de ouders klopte. Uiteindelijk werd duidelijk dat de kinderen bepaalde snoepjes gegeten hadden.

Wietsnoepjes

Uit nader onderzoek blijkt dat de drug die de kinderen binnengekregen hebben inderdaad afkomstig is van de snoepjes. De zoetigheden zouden van de buitenkant geleken hebben op de gummibeertjes van Haribo. Een belangrijk verschil is echter dat er in deze variant een cannabisextract verwerkt was.

Het is nog niet duidelijk hoe de kinderen aan de snoepjes gekomen zijn. Mogelijk is het aan ze verstrekt, maar de politie heeft daarvoor geen aanwijzingen gevonden. De autoriteiten houden er dan ook rekening mee dat de kinderen de snoepjes ergens gevonden of zelf gekocht hebben.

In ziekenhuis beland

Alle kinderen werden zaterdagavond direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar hebben ze het hele weekend moeten verblijven. Vooral met een meisje van vier jaar oud ging het heel slecht. Inmiddels zijn alle kinderen weer thuis en voelen ze zich beter. De politie heeft vanwege privacy-redenen niet bekendgemaakt hoeveel THC er aangetroffen is in het bloed van de kinderen.

Ster advertentie
Ster advertentie