Up 2 Date

Wiet bestellen vanuit je auto: hier komt straks een drive-thru coffeeshop

foto: YouTube: noahsarklabel
  1. Newschevron right
  2. Wiet bestellen vanuit je auto: hier komt straks een drive-thru coffeeshop

In Hellevoetsluis kun je binnenkort wiet bestellen vanuit je auto. Dat meldt het AD. Het drive-thru concept is net als bij de McDonald's: je doet je bestelling vanuit de auto en kunt het iets verderop afhalen. De coffeeshop is om meerdere redenen bijzonder, omdat het ook de eerste plek is waar je staatswiet kunt kopen.

Drive-thru coffeeshop

John & Co, zoals de drive-thru coffeeshop gaat heten, maakt deel uit van een landelijk experiment om de verkoop en teelt van cannabis te legaliseren. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat de wietproef samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) uitvoert, moet blijken of de legale levering, inkoop en verkoop van cannabis mogelijk is.

Het ministerie van WVS heeft inmiddels een teler aangewezen die de wiet in een fabriek gereed maakt voor verkoop. De opening van de nieuwe softdrugsshop laat dan ook niet lang meer op zich wachten. "We gaan deze zomer open. Het wordt specifiek een afhaallocatie", vertelt eigenaar Nizar El Mahjoubi aan het AD. Het grote verschil met reguliere coffeeshops is dat klanten er niet mogen gebruiken. "Verder gaan we ook voorlichting geven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extra verkeersdrukte

Niet iedereen is blij met de nieuwe coffeeshop in Hellevoetsluis. Zo reageren ondernemers uit de regio verbaasd op de aankondiging van de nieuwe buurman. "Het was een kleine moeite geweest ons in te lichten", zegt één van hen tegenover het AD. Volgens veel bedrijven is er al veel te doen om de verkeersdrukte in de regio. "We hebben nu al parkeerproblemen. Klanten lukt het nu al nauwelijks hier een parkeerplek te vinden. Een paar honderd verkeersbewegingen extra per dag, door de komst van die coffeeshop, wordt een drama."

Volgens El Mahjoubi hoeven zijn nieuwe buren zich echter geen zorgen te maken. Hij laat weten dat een verkeersplan, dat gemaakt is door een onafhankelijk bureau, uitwijst dat er geen extra drukte zal ontstaan. "Alles gebeurt bij ons op het eigen terrein."

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf verslaafd bent? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Ster advertentie
Ster advertentie