Up 2 Date

Ruim 6000 mensen geëvacueerd door bosbranden in Zuidoost-Frankrijk

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ruim 6000 mensen geëvacueerd door bosbranden in Zuidoost-Frankrijk

Na de bosbranden in verschillende Zuidoost-Europese landen kampt ook Frankrijk nu met natuurbranden. In de buurt van de bekende toeristenstad Saint-Tropez woedt sinds gisteren een natuurbrand die zeer snel om zich heen grijpt door de harde wind. Daardoor is al 4000 hectare natuur verloren gegaan en zijn ruim 6000 inwoners en toeristen geëvacueerd.

Ongunstige weersomstandigheden

Frankrijk heeft sinds gisteren honderden brandweerlieden ingezet om de natuurbranden in het zuidoosten van het land te blussen, zo meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin via Twitter. Ook zijn er meer dan 60 reddingswerkers en een aantal blusvliegtuigen en -helikopters ingezet. Darmanin geeft aan dat de weersomstandigheden zeer ongunstig zijn, waardoor het bestrijden van de natuurbranden moeizaam verloopt. In het gebied van de natuurbranden zijn veel wegen afgesloten en bossen tot verboden gebied verklaard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Huizen verwoest

De brand ontstond gisteren in de omgeving van het dorp Gonfaron, dat zo'n 50 kilometer van de toeristenstad Saint-tropez ligt. Sindsdien zijn de branden in rap tempo overgeslagen naar andere dorpjes. De burgemeester van de plaats La Mole meldt dat ongeveer honderd huizen verwoest zijn, alsmede een camping in de buurt van de stad Grimaud. President Macron brengt later vanmiddag een bezoek aan het gebied.

Ster advertentie
Ster advertentie