Up 2 Date

Mark Zuckerberg verliest miljarden op beurs door megastoring Facebook

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Mark Zuckerberg verliest miljarden op beurs door megastoring Facebook

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft maandag miljarden dollars aan vermogen verloren op de beurs in New York. Dat gebeurde binnen enkele uurtjes door de wereldwijde Facebookstoring en de negatieve uitlatingen van een klokkenluidster.

6 miljard dollar

Bloomberg meldt dat het vermogen van Zuckerberg met meer dan 6 miljard dollar is gedaald, waardoor zijn vermogen nu rond de 121,6 miljard dollar ligt. Het is wellicht een schrale troost voor de Facebook-topman dat hij, volgens de zogeheten Bloomberg Billionaires Index, nog altijd de op vier na rijkste persoon ter wereld is, net achter Bill Gates. Forbes meldt daarentegen dat Zuckerberg 5,9 miljard heeft verloren en met een huidig vermogen van 117 miljard dollar op plek 6 staat van rijkste personen.

Storing en klokkenluidster

Onder meer door de ongebruikelijk lange en wereldwijde storing die Facebook, Instagram en WhatsApp maandagavond ondervonden heeft Zuckerberg de miljarden verloren op de beurs. Zo stond hij kort geleden volgens Bloomberg nog op nummer 3 in de lijst van rijkste personen ter wereld.

Maar ook de uitlatingen van klokkenluidster Frances Haugen, een ex-werkneemster van Facebook, droegen bij aan het verlies. Haugen beweerde deze week dat Facebook winst maken boven veiligheid en het tegengaan van nepnieuws verkiest. Dat zorgde er volgens Haugen voor dat het Capitool in Washington op 6 januari bestormd kon worden. Facebook ontkent dat echter en noemt die beweringen 'belachelijk'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie