Up 2 Date

Steven mag van de Nederlandse wet geen vader worden want hij is homo

  1. Newschevron right
  2. Steven mag van de Nederlandse wet geen vader worden want hij is homo

"Papa heeft nogal wat problemen om jou op deze wereld te zetten. Je papa is namelijk homoseksueel." Dit zegt Steven van Akelijen in de documentaire 'Mijn lieve, kleine pruts'. Steven wil heel graag vader worden maar hij is homo. En hoewel we in Nederland wonen en het 2016 is, is het heel moeilijk voor homoseksuelen om een kind te krijgen van een draagmoeder.

vier jaar lange struggle

Vier jaar lang heeft Steven geknokt om via een draagmoeder een kind te krijgen. Maar dat kan in Nederland alleen als de draagmoeder een zus of beste vriendin is. Je mag namelijk niet publiekelijk op zoek naar een draagmoeder. Bemiddelingsbureau's zijn verboden, een oproepje op Facebook is illegaal. Dit vertelde Steven gisteren aan Morad & Jasmine.

Toen de beste vriendin van Steven draagmoeder wilde zijn, begon de ellende pas. Als je getrouwd bent, wordt de man van de draagmoeder namelijk automatisch de vader.

Steven's vriendin werd ten huwelijk gevraagd en dus zouden zowel zij als haar man via een rechtszaak afstand moeten doen van het ouderschap. Dat kan jaren duren en in de tussentijd is jouw kind niet je eigen kind. Je kan niet met hem of haar op reis, en bij de dokter vragen ze je wie dat kind is.

verslagen vogeltje

In de documentaire schrijft Steven een emotionele brief aan zijn ongeboren kind. Door alle struggles heeft Steven het gevecht voor een kind opgegeven en voelt hij zich een verslagen vogeltje. Met de documentaire en de brief hoopt hij aandacht te vragen voor dit probleem dat veel mannen hebben.

"Ik vind dat ik het recht heb om kinderen te krijgen."

Ster advertentie
Ster advertentie