Up 2 Date

Duizenden mensen proberen IKEA Shanghai te ontvluchten na melding coronabesmetting

foto: YouTube: The Telegraph
  1. Newschevron right
  2. Duizenden mensen proberen IKEA Shanghai te ontvluchten na melding coronabesmetting

In een IKEA-filiaal in de Chinese stad Shanghai brak grote paniek uit toen de winkel zijn deuren sloot en duizenden klanten onverwachts het pand niet meer mochten verlaten. De winkel ging in lockdown nadat een klant in contact zou zijn geweest met een kind dat besmet was met het coronavirus.

Verplicht in quarantaine

Op beelden van de sluiting van de meubelwinkel is te zien hoe de lokale autoriteiten klanten in de winkel proberen te houden. De enorme menigte wist echter binnen no-time de deur open te duwen waarna mensen massaal naar buiten stormden. Ondanks dat het shoppende publiek de winkel ontvluchtte, moesten iedereen verplicht twee dagen in quarantaine. Bovendien moest iedereen vijf dagen lang gemonitord worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zero Covid'-beleid

China kent nog altijd het strengste coronabeleid ter wereld en houdt een 'zero Covid'-beleid aan. Er vinden regelmatig plaatselijk lockdowns plaats, al wordt dat daar niet meer zo genoemd. In plaats daarvan wordt er gesproken van 'relatieve stilstand' of een 'stille periode'. Dat gebeurde in april in Shanghai: pas twee maanden later ging de stad weer open.

Ster advertentie
Ster advertentie