Up 2 Date

Kinderen in China mogen na 22.00 uur geen livestreams meer kijken

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kinderen in China mogen na 22.00 uur geen livestreams meer kijken

China gaat minderjarigen verbieden om na 22.00 uur livestreams te bekijken, zo meldt persbureau Reuters. De maatregel is onderdeel van een strenger beleid van de Chinese overheid voor de gaming- en streamingmarkt.

Ouderlijk toezicht

Volgens de Chinese toezichthouder voor radio en televisie moet het onmogelijk worden om na 22.00 uur livestreams te bekijken met accounts van kinderen waarop ouderlijk toezicht is ingeschakeld. Bij zulke accounts moet het beeld na dat tijdstip automatisch op zwart gaan.

Toestemming van ouders

China wil dat livestreamplatforms strenger toezien op hoe kinderen omgaan met dergelijke platforms. Zo moet het onmogelijk gemaakt worden voor kinderen om geld te doneren aan streamers zonder goedkeuring van hun ouders. Ook moeten kinderen toestemming krijgen van hun ouders om zelf te mogen livestreamen, meldt de toezichthouder.

Gepaste content

China kondigde vorige maand een speciale campagne aan waarmee ze orde willen scheppen in de 'chaos' van livestreams en videodiensten. Op die manier wil de Chinese overheid ervoor zorgen dat streamers alleen gepaste en legale content voor kinderen uitzenden.

Ster advertentie
Ster advertentie