Naar homepage
Up 2 Date

Harde lockdown op komst tot en met 19 januari, bijna alles dicht

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Harde lockdown op komst tot en met 19 januari, bijna alles dicht

Er komt hoogstwaarschijnlijk een harde lockdown waarbij bijna alles dichtgaat tot en met 19 januari 2021. Dat bevestigen bronnen in Den Haag aan de NOS. Premier Rutte zal maandagavond om 19.00 uur het Nederlandse volk toespreken om bekend te maken dat de nieuwe maatregelen al om middernacht ingaan. Dit om grote drukte bij winkels te voorkomen.

Wat gaat er dicht?

Het is de bedoeling dat niet-essentiële winkels, scholen, attractieparken, bioscopen, musea en theaters dichtblijven tot die tijd. Ook contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten stoppen. Daarnaast moeten mensen zo veel mogelijk thuisblijven en wordt er aangeraden om geen bezoek thuis te ontvangen. Wel blijven supermarkten gewoon open.

Scholen

Scholen krijgen tot woensdag de tijd om hun deuren te sluiten. Zij moeten volledig overstappen op online onderwijs. Het gaat in dit geval om basisscholen en middelbare scholen.

Avondklok

Een avondklok vindt het kabinet nog te ver gaan. Die maatregel is wel besproken, maar zal naar alle waarschijnlijkheid niet worden ingevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie