Up 2 Date

Paus spreekt zich uit over 'Europese zelfzucht' tijdens bezoek aan Lesbos

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Paus spreekt zich uit over 'Europese zelfzucht' tijdens bezoek aan Lesbos

Paus Franciscus heeft na vijf jaar het Griekse eiland Lesbos bezocht. Daar sprak hij zich uit over de 'Europese zelfzucht' en onverschilligheid tegenover migranten.

Dodelijke gevolgen

"Alstublieft, laten we een einde maken aan dit scheepswrak van de samenleving", sprak de paus in een vluchtelingenkamp op het eiland. Het huidige migratiebeleid heeft volgens hem dodelijke gevolgen voor de mensen die hun land ontvluchten en in Europa asiel aan willen vragen.

Vijfdaagse rondreis

Het bezoek aan Lesbos is onderdeel van een vijfdaagse rondreis in Griekenland en Cyprus. Bij aankomst werd paus Franciscus onthaald door migranten die zich achter dranghekken op de route hadden verzameld. De kerkleider omhelsde de mensen en legde zijn hand op het hoofd van kinderen en andere aanwezigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zeer begaan

"Hij toont hiermee dat hij zeer begaan is met lot van vluchtelingen en migranten", zegt Griekenlandcorrespondent Conny Keessen over dit bezoek aan NOS. "Dat is toch wel centrale thema van zijn bezoek aan Griekenland en Cyprus. Samen met het spreken van rooms-katholieke en Grieks-orthodoxe leiders en de gemeenschap daar."

Ster advertentie
Ster advertentie