Up 2 Date

Duitse rechtsextremisten bedreigen migranten met pepperspray en messen

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Duitse rechtsextremisten bedreigen migranten met pepperspray en messen

In Duitsland moest de politie aan de Poolse grens een einde maken aan een actie van Duitse rechtsextremisten. De groep jaagde met pepperspray, messen en wapenstokken op migranten om te voorkomen dat zij Duitsland binnen zouden komen.

Ontwapend en weggestuurd

Er werden bij de Duitse grensstad Guben zo’n vijftig extremisten ontwapend en weggestuurd. De partij Der Dritte Weg, die banden zou hebben met neonazi-groepen, riep op om migranten uit het oosten tegen te houden.

Migranten uit het oosten

De laatste tijd komen veel migranten vanuit Wit-Rusland de Poolse grens over. Volgens de Duitse minister Seehofer zijn er dit jaar zo’n 6000 migranten illegaal vanuit Wit-Rusland en Polen naar Duitsland gereisd. Meerdere EU-landen beschuldigen de Wit-Russische president Loekasjenko ervan dat hij deze illegale migratie bewust stimuleert om de EU te destabiliseren. Loekasjenko ontkent dit echter. Hij zegt dat de EU een humanitaire crisis veroorzaakt als de migranten in de winter stranden aan de Poolse grens.

Extra agenten

Seehofer wil de grens niet sluiten, maar overweegt wel om meer grenscontroles in te voeren. Momenteel zijn er zo’n 800 extra agenten bij de Poolse grens ingezet.

Ster advertentie
Ster advertentie