Up 2 Date

5 redenen om vandaag heel veel te knuffelen met je liefje (of hond)

  1. Newschevron right
  2. 5 redenen om vandaag heel veel te knuffelen met je liefje (of hond)

Het is vandaag internationale knuffeldag. Ja, dat bestaat blijkbaar... Maar geef toe, het is toch best wel fijn om een dag te hebben waarop je ongegeneerd kan blijven knuffelen? Mocht je om welke reden dan ook geen zin hebben om vandaag te knuffelen, hierbij vijf redenen om het tóch te doen. Knuffelen is namelijk hartstikke gezond!

1. Geluksgevoel

Knuffelen is goed voor het gevoel van verbondenheid en vertrouwen. Tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, een soort knuffelhormoon. Dit chemische stofje in de hersenen zorgt voor een geluksgevoel.

2. Geen stress

Door dit stofje voel je je ook lichamelijk beter. Tijdens een aanraking worden er bepaalde bloedlichaampjes geactiveerd, waardoor je bloeddruk verlaagt. Ook vermindert het stresshormoon cortisol tijdens het knuffelen. Dus weg met die stress!

3. Gevoelens uiten

Soms is het best lastig om je gevoel voor iemand onder woorden te brengen. Ben je je moeder dankbaar voor alle steun? Of heb je je beste vriendin ontzettend gemist? Zeg het met een knuffel!

4. troost en steun

Door aanrakingen kunnen zorgen verdwijnen. Ben je bang, onzeker of verdrietig? Zoek iemand om mee te knuffelen. Knuffels geven namelijk troost en steun. Hoe slecht je je ook voelt, door een omhelzing komt het gevoel van blijdschap terug!

5. goed Seksleven

Knuffelen is heel erg belangrijk als je een relatie hebt. Tijdens het knuffelen ben je heel dichtbij elkaar, waardoor het onderlinge vertrouwen versterkt wordt. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je seksleven, want door een omhelzing komt er dopamine vrij en dat zorgt ervoor dat je zin krijgt in seks!

Heb je op dit moment geen liefje? Maak je geen zorgen: knuffelen met je bff, moeder, hond of zelfs teddybeer werkt net zo goed!

Ster advertentie
Ster advertentie