Up 2 Date

Grote woningbrand in Dongen: zes gewonden en één vermiste

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Grote woningbrand in Dongen: zes gewonden en één vermiste

In de nacht van zaterdag op zondag is in het Brabantse Dongen een woning in brand gevlogen. Zes mensen raakten hierbij gewond en er wordt nog één persoon vermist.

Vermist

De brandweer kreeg rond 04.45 uur een melding binnen over een grote woningbrand. Met vier tankautospuiten hebben de brandweerlieden de brand proberen te blussen. Er is één vrouw die nog wordt vermist. Het is niet bekend of het slachtoffer is overleden.

Buurtgenoten

BN De Stem schrijft dat er in het huis arbeidsmigranten woonden. In het gebouw zit ook een motorzaak. Het pand zou een week geleden nog door de gemeente gekeurd zijn. Tijdens de brand ontvluchtte meerdere buurtgenoten hun huizen. De bewoners van de brandende woning en directe buren worden momenteel op een andere plek opgevangen. Andere omwonenden mochten om 08:00 uur weer hun huis in.

Nablussen

De woning is er slecht aan toe. De achterzijde is ingestort, waardoor brandweerlieden het pand niet in kunnen. Tot zondagochtend 11:30 uur was de brandweer nog bezig met het nablussen van meerdere kleine, smeulende brandhaardjes. De bewoners van de getroffen woning krijgen psychische hulp. De politie onderzoekt nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Ster advertentie
Ster advertentie