Up 2 Date

Cannabisgebruikers hebben vaker last van slaapproblemen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Cannabisgebruikers hebben vaker last van slaapproblemen

Mensen die cannabis roken, kampen vaker met slaapproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS, waarin er gekeken is naar de stijging ten opzichte van 2018. Hieruit komt ook voort dat cannabisrokers het meest last hebben van slapeloosheid ten opzichte van andere gebruikers.

Cijfers

Mensen die veelvoudig gebruik maken van cannabis blijken vaker last te hebben gehad van slaapproblemen dan niet-gebruikers. In de periode van 2021 tot en met 2022 zou dit gaan om veertig procent van de ondervraagden. Dit is een aanzienlijk verschil met niet-gebruikers, aangezien onder hen maar 23 procent kampt met slaapproblemen. In 2017 tot en met 2018 had 32 procent van de cannabisgebruikers last van slapeloosheid. Er is in de afgelopen jaren dus een stijging van zo'n acht procent geweest.

Andere drugs

Gebruikers van andere drugs blijken minder vaak last te hebben van slapeloosheid dan mensen die cannabis roken. Zo blijkt uit de cijfers van het CBS dat het onder deze groep om zo'n 24 procent van de ondervraagden gaat, terwijl dit bij cannabis gebruikers dus om veertig procent gaat.

Mensen die drugs gebruiken hebben daarnaast ook vaker last van mentale klachten. Zo heeft een kwart van de drugsgebruikers hiervan last, terwijl er onder niet-gebruikers maar 13 procent lijdt aan psychische klachten.

Ster advertentie
Ster advertentie