Up 2 Date

Hoger beroep Mallorca-zaak: verachten laten niets los over fatale schop Carlo Heuvelman

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hoger beroep Mallorca-zaak: verachten laten niets los over fatale schop Carlo Heuvelman

De vriendengroep uit Hilversum blijft volhouden dat niemand heeft gezien wie de dodelijke schop tegen het hoofd van Carlo Heuvelman heeft gegeven 2,5 jaar geleden. Het hoger beroep is deze week begonnen en dit is voor de nabestaanden waarschijnlijk de laatste kans om erachter te komen wat er precies is gebeurd met hun zoon en vriend.

Carlo Heuvelman

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 in de badplaats El Arenal op Mallorca werd de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen belaagd door de vriendengroep uit Hilversum. Op de boulevard, voor café Bier-Express, werd hij tegen zijn lichaam en hoofd geschopt. Vier dagen later overleed hij in een ziekenhuis op Mallorca aan zijn verwondingen.

Zowel Carlo's vriendengroep als de vriendengroep uit Hilversum hebben tot nu toe nog geen duidelijkheid gegeven over wat er precies is gebeurd op de zomeravond in 2021. Edwin Bosch is de advocaat van de nabestaanden en zegt: "Afgelopen dinsdag zijn op de zitting de feiten besproken, de verdachten bleven volhouden dat ze niet weten wat er met Carlo is gebeurd."

Het hof in Leeuwarden toonde dinsdag beelden van de vechtpartij tussen de Hilversummers en de groep uit Waddinxveen op de boulevard voor café De Bierexpress. De vriendengroep uit Hilversum bekent wat er op beelden is vastgelegd, maar hier stond het fatale geweld tegen Carlo dus niet op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen antwoord

Het hof vroeg alle verdachten om openheid te geven over wat er met Carlo is gebeurd, maar die vraag werd enkel beantwoord met een ijzige stilte in de rechtszaal. Hoofdverdachte Sanil B. (21), die als enige veroordeeld is voor doodslag, reageerde wel: "Ook bij mij is er frustratie. Ik wil het ook heel graag weten. Nog steeds is er onduidelijkheid, ook na het horen van tientallen getuigen." Naast het hof heeft het OM ook alle verdachten ondervraagd, maar ook zij kregen geen antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor Carlo's dood.

Laatste kans

Vandaag maken de ouders van Carlo en zijn partner Lisa tijdens de zitting gebruik van hun spreekrecht. In deze laatste poging hopen ze erachter te komen wat er in die laatste minuten precies met Carlo is gebeurd. Maar advocaat Bosch zegt dat ze "er weinig vertrouwen in hebben dat de waarheid boven tafel komt".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veroordelingen

Op 18 november vorig jaar heeft de rechtbank uitspraak gedaan in deze strafzaak. Van de negen vrienden kregen er zes een gevangenisstraf tussen de twaalf en dertig maanden. De rechter gaf hoofdverdachte Sanil B. zeven jaar celstraf. In totaal zijn er zeven vrienden in hoger beroep gegaan. Naast de verdachten is ook het OM in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtbank. Het hof trekt drie weken uit om de zaak opnieuw inhoudelijk te behandelen. Op 20 of 21 december is het laatste woord aan de verdachten en de uitspraak is naar verwachting begin maart 2024.

Ster advertentie
Ster advertentie