Up 2 Date

Jonge vrouw verkracht door barmedewerker op Mallorca

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jonge vrouw verkracht door barmedewerker op Mallorca

Een jonge vrouw uit Nederland heeft aangifte gedaan van verkrachting door een barmedewerker op Mallorca. Na het uitgaan bij Playa de Palma zou ze vroeg in de ochtend bij hem thuis zijn misbruikt. De barmedewerker is inmiddels aangehouden als verdachte.

Seksueel misbruik

De jonge vrouw ontmoette de barmedewerker samen met een vriendin op zijn werk en gingen met hem mee naar huis na sluitingstijd. Volgens het Spaanse medium Diario de Mallorca hadden ze afgesproken dat ze seks met de man zouden hebben, maar een van de vrouwen wilde dat uiteindelijk niet. De verdachte zou haar daartoe gedwongen hebben.

Opgepakt

Het vermeende slachtoffer zou de politie overstuur hebben verteld wat er was gebeurd, waarna meteen een onderzoek werd ingesteld. Haar vriendin werd verhoord als getuige om te achterhalen wat er was gebeurd voordat het zedendelict plaatsvond. Het verhaal van de vriendin en het slachtoffer kwam overeen, wat ervoor zorgde dat de barmedewerker maandag is opgepakt.

Van de rechter-commissaris mag de verdachte gedurende het onderzoek op vrije voet blijven. Hij heeft wel een contactverbod opgelegd gekregen, zodat hij het slachtoffer niet kan benaderen in afwachting van de rechtszaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp uit Nederland

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen verzoek tot consulaire bescherming ontvangen, meldt De Telegraaf. Consulaire bescherming is hulp dat een land biedt aan burgers die in het buitenland wonen of er zich verplaatsen. Deze hulp kan een land bieden in het geval van arrestaties, zware ongevallen, overlijden, natuurrampen of verlies van reisdocumenten.. Als dat verzoek nog komt, kan er alsnog consulaire bescherming gegeven worden, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ster advertentie
Ster advertentie