Entertainment

'That '70s Show'-acteur Danny Masterson schuldig bevonden aan verkrachting

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'That '70s Show'-acteur Danny Masterson schuldig bevonden aan verkrachting

Danny Masterson is gisteren in de rechtbank van Los Angeles schuldig bevonden aan twee verkrachtingen. De That '70s Show-acteur stond terecht voor drie aanklachten. Over de derde aanklacht werd de jury het niet eens.

Dertig jaar cel

De twaalfkoppige jury werd het na een week overleggen eens over twee gevallen van verkrachting. Bij de derde aanklacht stemden acht juryleden voor veroordeling en vier tegen, waardoor die aanklacht is komen te vervallen. Masterson werd na de uitspraak in handboeien uit de rechtbank geleid. Op 4 augustus volgt een nieuwe zitting waarin hij mogelijk te horen krijgt wat zijn straf wordt. De 47-jarige acteur hangt een straf van maximaal dertig jaar boven het hoofd.

De zaak kwam eind vorig jaar al voor de rechter, maar deze werd toen nietig verklaard, omdat de juryleden het niet eens met elkaar konden worden. De openbaar aanklager besloot vervolgens een nieuwe zaak te starten.

Leden van Scientology Kerk

De vrouwen die Masterson van verkrachting beschuldigden, waren allemaal lid van de Scientology Kerk waar de acteur zelf ook lid van is. Hij zou de vrouwen in zijn huis tussen 2001 en 2003 hebben gedrogeerd en verkracht. Het eerste slachtoffer kwam in 2017 naar buiten met haar verhaal. Masterson houdt vol dat de vrouwen vrijwillig seks met hem hadden. Hij legde geen verklaring af in de rechtbank.

Steve Hyde

Masterson vergaarde bekendheid als Steve Hyde in de sitcom That '70s Show, die tussen 1998 en 2006 te zien was en ook in Nederland werd uitgezonden. Begin dit jaar kwam er een vervolg uit (That '90s Show) waarin een groot gedeelte van de originele cast weer in hun oude rollen kruipen. Vanwege de verkrachtingszaak lieten de makers van het vervolg Masterson achterwege.

Ster advertentie
Ster advertentie