Up 2 Date

Nederlandse toerist (26) schopt Duitse man bewusteloos op Mallorca

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse toerist (26) schopt Duitse man bewusteloos op Mallorca

Een Nederlandse toerist van 26 jaar is gearresteerd, nadat hij dinsdagochtend een 52-jarige Duitse man bewusteloos schopte in de bekende badplaats El Arenal op Mallorca. Dit meldt het Spaanse mediaplatform Ultima Hora.

Bewusteloos geschopt

Dinsdagochtend zag de lokale politie, De Guardia Civil, hoe de Nederlandse toerist uit het niets op de Duitse man afstormde en hem omver duwde. Vervolgens begon hij tegen zijn hoofd te trappen, waarna de politie direct ingreep. De politie stopte de man en arresteerde hem ter plekke. Het slachtoffer bleef bewusteloos op de grond liggen en moest door de hulpdiensten naar het Son Llatzer ziekenhuis gebracht worden. Het is niet bekend in welke toestand de vakantieganger verkeerd.

De Nederlander had vermoedelijk aardig wat alcohol achterover getikt, omdat er geen relatie was tussen de toeristen. Ze verbleven in verschillende hotels en waren geen bekenden van elkaar, meldt De Guardia Civil. Het incident vond plaats op dezelfde plek waar de Nederlandse Carlo Heuvelman werd mishandeld en overleed in 2021. De dader, Sanil B., heeft een celstraf opgelegd gekregen van zeven jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mallorca

Het eiland en haar inwoners ervaren al langer overlast van dronken toeristen die zich flink misdragen. Zo poepte een 25-jarige Nederlander deze zomer nog op het hoofd van een slapende man. Ook zijn er recentelijk nog vijf Duitse mannen opgepakt, nadat zij een 18-jarige vrouw hadden verkracht. Eerder verkondigde het eiland al dat zuiptoerisme niet langer getolereerd zou worden en sloot in juli de eerste bars.

Ster advertentie
Ster advertentie