Up 2 Date

25-jarige dader heeft spijt van poepactie op Mallorca: ''Het is walgelijk en vernederend''

foto: Screenshot video social media
  1. Newschevron right
  2. 25-jarige dader heeft spijt van poepactie op Mallorca: ''Het is walgelijk en vernederend''

De 25-jarige man uit Nederland, die deze week voor veel ophef zorgde door op een slapende man te poepen op Mallorca, heeft zijn spijt betuigd in een interview met het AD. ''Ik heb iets heel doms gedaan'', geeft de man toe. Sinds beelden van het incident op sociale media verschenen, heeft hij te maken met doodsbedreigingen.

Verantwoordelijkheid

''Ik heb het ook gedaan en het is walgelijk, vernederend en vreselijk. Alles wat ze zeggen klopt. Daar wil ik alle verantwoordelijkheid voor nemen'', vertelt de jongeman die anoniem wenst te blijven, aan de krant. Het incident, dat werd gefilmd en viraal ging op sociale media, heeft geleid tot een massale veroordeling. De bedreigingen en boosheid hebben zijn leven en dat van zijn familie enorm veranderd. Hij denkt er zelfs aan om naar een ander land te verhuizen. ''Mijn leven staat helemaal op zijn kop'', aldus de 25-jarige man.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedreigingen

De man vertelt hoe het allemaal gebeurde na een nacht van flink feesten en zuipen met vrienden op Mallorca. ''We waren daar sinds zaterdag, met zeven vrienden. Het was één groot feest, elke dag drinken en plezier maken. Vanaf 's middags 14.00 uur waren we al behoorlijk dronken'', vertelt hij. In een staat van dronkenschap en na lang wakker te zijn geweest, voerde hij de vernederende actie uit op verzoek van een van de aanwezigen. Na het incident verwijderde hij al zijn sociale media-accounts toen hij zag hoeveel reacties het teweegbracht. Sindsdien blijven de bedreigingen binnenstromen en is hij enorm angstig.

Excuses

Hij besloot geen aangifte te doen van de bedreigingen. ''Ik heb dit allemaal zelf veroorzaakt. Ik ben degene die het heeft gedaan'', gaf hij toe. Hij heeft ook de wens geuit om contact op te nemen met de man die hij heeft vernederd om zijn excuses aan te bieden. Hoewel hij zich diep schaamt voor wat hij heeft gedaan, hoopt hij dat de heftige reacties uiteindelijk zullen afnemen. ''Het is niet gemakkelijk, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik hier ontzettend veel van geleerd heb. Ik heb al een zware straf gekregen voor deze daad'', vertelt hij tot slot.

Ster advertentie
Ster advertentie