OMG

Meisje (8) krijgt 800.000 dollar van McDonald's vanwege te hete kipnugget

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Meisje (8) krijgt 800.000 dollar van McDonald's vanwege te hete kipnugget

Voor hoge schadevergoedingen voor de meest bizarre incidenten moet je in de Verenigde Staten zijn. Een 8-jarig meisje, genaamd Olivia Caraballo, heeft maar liefst 800.000 dollar aan een rechtszaak tegen McDonald’s overgehouden. De reden was een door de fastfoodketen geserveerde kipnugget die te heet was.

Wat gebeurde er met de hete kipnugget?

In 2019 bezocht de toen 4-jarige Olivia de McDrive in Tamarac, Florida met haar broertje en moeder Philana Holmes. Zoals veel kinderen koos Olivia voor een Happy Meal met kipnuggets. Toen Holmes het eten van een medewerker kreeg, gaf ze Olivia haar Happy Meal. Niet veel later hoorde ze Olivia uit het niets keihard schreeuwen. Een kipnugget was op haar schoot gevallen en kwam twee minuten lang tussen haar been en de autostoel klem te zitten. De nugget was zo heet dat Olivia er tweedegraads brandwonden aan overhield.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De aanklacht van de ouders

De ouders van Olivia klaagden de McDonald’s in eerste instantie aan voor maar liefst 15 miljoen dollar. Ze beweerden dat de keten "gevaarlijk hete" nuggets serveerde, met een temperatuur rond de 93 graden. De McDonald's in kwestie beweerde echter dat de nuggets tot 71 graden waren verhit. Dat is de temperatuur waarop ze gekookt worden om salmonellavergiftiging te voorkomen. Daarnaast gaf het restaurant aan dat het niet de bedoeling was dat de nugget 2 minuten lang "tegen iemands lichaam aangedrukt zou worden".

Nalatigheid

Olivia's ouders waren van mening dat de fastfoodketen en de franchisenemer hun klanten niet genoeg waarschuwden voor de gevaren van warm eten. Daarnaast vonden ze dat medewerkers niet goed werden opgeleid, waardoor het eten veel heter bereid werd dan nodig.

Juryleden besloten in mei dat de franchisenemer aansprakelijk was voor nalatigheid en het niet waarschuwen van klanten voor de gevaren van warm eten. McDonald's werd daarnaast aansprakelijk gesteld voor het niet verstrekken van instructies over hoe je veilig kunt omgaan met McDonald's-voedsel. De jury stelde McDonald’s echter niet aansprakelijk voor het brandincident van de kleine Olivia.

Schadevergoeding van 800.000 dollar

Woensdag werd in de rechtbank beslist dat Olivia uiteindelijk een schadevergoeding van 800.000 dollar krijgt. Hoewel Olivia een veel lagere schadevergoeding kreeg dan haar ouders in eerste instantie eisten, gaf Holmes aan blij te zijn met de beslissing. "Ik ben simpelweg blij dat ze naar Olivia’s stem hebben geluisterd en dat de jury een eerlijk oordeel heeft kunnen vellen", aldus Holmes tegenover NBC6.

Ster advertentie
Ster advertentie