OMG

Moeder wint rechtszaak met McDonald's om "te hete" kipnugget

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Moeder wint rechtszaak met McDonald's om "te hete" kipnugget

Een rechter in Florida heeft in een opmerkelijke zaak geoordeeld dat fastfoodketen McDonald's schuldig is aan het veroorzaken van brandwonden bij een vierjarig meisje. De moeder, Philana Holmes, had het bedrijf aangeklaagd omdat haar dochter zich had verbrand aan een "te hete" kipnugget die ze bij het restaurant had besteld, zo meldt CNN.

"Onredelijk en gevaarlijk heet"

In 2019 reed Holmes door de drive thru van de McDonald's-vestiging in Tamarac, Florida. Toen ze samen met haar dochtertje in de auto begon aan hun bestelling, bleek dat de kipnuggets zo heet waren dat de dochter van Holmes deze niet eens vast kon houden. Het meisje liet de kipnugget uit haar handen vallen, waarna deze vast kwam te zitten tussen haar been en het autozitje. Hierdoor liep het meisje een brandwond op.

In een aanklacht tegen de McDonalds stelde Holmes dat de lekkernijen "onredelijk en gevaarlijk heet" waren en dat de nuggets niet verkocht hadden mogen worden als ze niet eens geschikt waren om vast te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schadevergoeding

De rechter in Fort Lauderdale snapt het standpunt van de vrouw en heeft geoordeeld dat de zelfstandige eigenaar Upchurch Foods voldoende had moeten waarschuwen voor het feit dat de hete lekkernijen fysiek leed kunnen veroorzaken. Er wordt nu een onderzoek uitgevoerd naar hoe hoog een mogelijke schadevergoeding voor de vrouw en haar dochter moet zijn.

Reactie McDonald's

McDonald's heeft in een verklaring laten weten het niet eens te zijn met de uitspraak. "Het is slechts een ongelukkig incident. We leven mee met de familie, maar gaan met alle respect niet akkoord met de uitspraak. De veiligheid van klanten heeft volgens de fastfoodketen altijd prioriteit en de regels omtrent voedselveiligheid worden dan ook juist altijd strikt opgevolgd."

Ster advertentie
Ster advertentie