OMG

YouTuber die vliegtuigcrash in scène zette mogelijk 20 jaar de cel in

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. YouTuber die vliegtuigcrash in scène zette mogelijk 20 jaar de cel in

De Amerikaanse YouTuber Trevor Jacob hangt een celstraf van 20 jaar boven het hoofd nadat hij zijn vliegtuig opzettelijk liet crashen. Dat is te zien in een video op zijn kanaal. Hij werkte het onderzoek naar de omstandigheden van de crash tegen doordat hij het vliegtuig verborg, waardoor hij een strafbaar feit is begaan.

Crash voor likes en geld

De YouTuber heeft toegegeven dat hij de crash in scène zette om likes te krijgen en vanwege een sponsordeal waar hij geld mee kon verdienen. Verschillende kijkers waren meteen sceptisch na het zien van de video, die al meer dan drie miljoen keer is bekeken. Dit omdat Trevor een selfiestick bij zich had en geen moeite deed om veilig te landen.

De video

In de video die nog op zijn YouTube-kanaal staat, is te zien dat Trevor de lucht in gaat met zijn vliegtuig en boven Los Padres National Forest in Californië vliegt. Op een gegeven moment 'verliest' de YouTuber controle over het vliegtuig en besluit hij eruit te springen met een parachute op zijn rug. Dit doet hij met een selfiestick in zijn hand. Tussendoor zijn er beelden te zien van het vliegtuig dat enige tijd later crasht. Trevor landt veilig en loopt daarna enkele uren rond, op zoek naar mensen die hem kunnen helpen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek tegengewerkt

Na de crash werd er onderzoek gedaan naar de aard van het ongeluk. Er werd ontdekt dat Trevor het wrak samen met een vriend had opgeruimd en dat hij na de crash naar het vliegtuig liep om de camerabeelden veilig te stellen. Daarnaast heeft hij gelogen dat het vliegtuig volledig uitviel, 35 minuten nadat hij was opgestegen. Er was volgens hem geen enkele manier om veilig te landen waardoor hij moest springen.

Trevors vlieglicentie werd in april 2022 al ingetrokken. Er staat hem nu 20 jaar cel boven het hoofd, omdat hij wordt aangeklaagd voor vernieling en het hinderen van het onderzoek naar de crash.

Ster advertentie
Ster advertentie