Up 2 Date

Vijf jongeren in Mexico ontvoerd door drugsbende en moesten vechten tot de dood

foto: Facebook
  1. Newschevron right
  2. Vijf jongeren in Mexico ontvoerd door drugsbende en moesten vechten tot de dood

Op social media gaat een heftige video rond van vijf jongens, tussen de 19 en 22 jaar, uit Mexico die al bijna een week worden vermist. In de video zie je dat ze met elkaar moesten vechten tot de dood. De gruwelijke vechtpartij en het verspreiden van de beelden lijkt het werk te zijn van de grote drugsbende Sinaloa. Het kartel werd lang geleid door drugsbaas El Chapo, die in 2016 werd opgepakt en levenslang vastzit.

Mexicaanse jongeren

Vijf jongeren uit de Mexicaanse staat Jalisco raakten vorige week vrijdag vermist. De vrienden waren op weg naar een festival in de gemeente Lagos de Moreno, maar zijn daar nooit aangekomen. Hun families gaven hen al snel op als vermist, maar dat mocht niet baten. Het aantal vermissingen loopt namelijk op in de duizenden. Alleen de afgelopen jaren zijn er in Jalisco al meer dan 14 duizend mensen vermist.

Afgelopen maandag doken er foto's op van de vrienden. Op de foto zitten de vrienden geknield en vastgebonden voor een muur met bebloede en wanhopige gezichten. Ook hebben tape over hun mond. De foto werd massaal gedeeld via What's App en Telegram. Twee dagen later verscheen de video met de gruwelijke vechtpartij.

Vechten tot de dood

In de video zie je twee levenloze lichamen in een plas met bloed liggen. Op de achtergrond is te horen dat de jongen die staat instructies krijgt om op het hoofd van zijn vastgebonden vriend, die op de grond ligt, in te slaan. Er wordt een baksteen in beeld gegooid die de jongen moet gebruiken. Even later wordt hem geïnstrueerd om zijn vriend te onthoofden. Op de beelden is ook de tekst "Puro MZ" te lezen, wat hoogstwaarschijnlijk een verwijzing is naar Ismael 'El Mayo' Zambada. Dit is de huidige drugsbaas van het beruchte Sinaloakartel.

Het lijkt erop dat de gruweldaad plaatsvond op een afgelegen boerderij, zonder dak, deuren of vloeren. De boerderij ligt in een wijk in Orilla de Agua, vier kilometer van de plek waar de vrienden voor het laatst zijn gezien. De Mexicaanse politie trof bloedvlekken en schoeisel aan op de boerderij, waarschijnlijk van de vijf vrienden. Ook trof de politie meerdere verbrande lichamen aan op verschillende plekken. Ze troffen een uitgebrande auto met verkoolde lichamen aan langs de snelweg in het gebied waar de jongens verdwenen. Daarnaast vond de politie een loods met daarin vier opgestapelde lichamen die verbrand waren, meldt Informador, een Mexicaanse nieuwssite. Momenteel wordt er nog onderzocht of het gaat om de vijf vermiste vrienden. Twee van de jongens zijn inmiddels geïdentificeerd door hun families, meldt het Mexicaanse Openbaar Ministerie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drugskartel Sinaloa

Dit is niet de eerste keer dat drugskartels ontvoerde mensen met elkaar laat vechten. Onschuldige mensen worden aangezien voor bendeleden van rivaliserende drugskartels, zoals Sinaloa en Nueva Generación. In 2011 dwongen bendeleden van kartel Los Zetas illegale migranten om elkaar dood te slaan met hamers. In totaal werden er toen 72 mensen vermoord.

Familieleden en inwoners van Lagos de Moreno zijn deze week massaal de straat opgegaan om te demonstreren. Ze eisen vrede en gerechtigheid in hun gemeente en willen een religieuze bijeenkomst houden ter nagedachtenis aan de vermiste personen.

Ster advertentie
Ster advertentie