Up 2 Date

Mallorca is klaar met zuiptoerisme en sluit eerste bars

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mallorca is klaar met zuiptoerisme en sluit eerste bars

Het Spaanse eiland Mallorca is helemaal klaar met dronken toeristen die zich misdragen tijdens een zuipvakantie. Daarom hebben de autoriteiten besloten om de eerste bars uit voorzorg te sluiten.

Antizuipwet

De autoriteiten op het eiland maakten zich al langere tijd druk om buitensporige situaties wat betreft het zuiptoerisme. Zo wordt er vaak nog na sluitingstijd alcohol verkocht en wordt er alcohol geserveerd aan minderjarigen. Daarnaast zijn de autoriteiten allesbehalve blij met het feit dat er op denigrerende wijze gebruik wordt gemaakt van vrouwen door hen schaars gekleed op pad te sturen om klanten naar bars te lokken.

Om dit soort situaties te voorkomen is in januari 2020 al een wet aangenomen om het zuiptoerisme te bestrijden. In die wet wordt onder meer afgerekend met happy hours, kroegentochten en partyboten. Door corona is het dit jaar echter voor het eerst dat de wetgeving daadwerkelijk wordt toegepast. Er zijn in de afgelopen dagen al acht bars gesloten uit voorzorg, voornamelijk in de gebieden waar veel buitenlandse toeristen komen. De kans is groot dat deze horecagelegenheden dicht moeten blijven en dat meer bars gesloten zullen worden.

Dresscode

Vorige maand maakten verschillende restaurants op Mallorca al bekend een dresscode te gaan hanteren. Zo accepteren de restaurants in kwestie geen mensen die verkleed zijn of een ontbloot bovenlijf hebben. Ook met een voetbalshirt kom je er niet meer binnen.

Ster advertentie
Ster advertentie