Up 2 Date

Getuige van fatale mishandeling Carlo op Mallorca meldt zich bij politie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Getuige van fatale mishandeling Carlo op Mallorca meldt zich bij politie

De lang gezochte en mogelijk belangrijkste getuige van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca heeft zich gemeld bij de politie. De getuige doet dit een dag nadat de politie hem daartoe had opgeroepen in het programma Opsporing Verzocht.

Herkenbaar in beeld

De politie Gooi- en Vechtstreek bedankt via Twitter iedereen die heeft gekeken en de oproep heeft gedeeld. De getuige werd gisteren herkenbaar in beeld gebracht bij Opsporing Verzocht. Dat is normaal gesproken uitzonderlijk, maar het Openbaar Ministerie (OM) besloot dit toch te doen, omdat de mishandelingszaak "een grote impact heeft op de samenleving". In november vorig jaar werden al onherkenbare beelden van de getuige getoond in het programma. Echter meldde niemand zich na de oproep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen verdachte

De politie benadrukt dat de man geen verdachte in de zaak is. Ook wordt er gemeld dat de recherche vandaag met hem heeft gesproken. De man stond in de buurt van de fatale mishandeling en zou mogelijk het incident hebben gefilmd.

Volgende zitting aanstaande vrijdag

De 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen werd in de ochtend van 14 juli 2021 ernstig mishandeld in de badplaats El Arenal. Vier dagen later overleed hij in het ziekenhuis. Sindsdien heeft de politie verschillende getuigen gesproken en meerdere beelden gezien. Echter ontbraken er nog belangrijke beelden van het moment waarop Carlo mishandeld wordt. De hoofdverdachten in de zaak zitten voorlopig nog vast. Vrijdag vindt de volgende regiezitting plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie