Up 2 Date

Update: politie ontdekt identiteit cruciale getuige van fatale mishandeling Mallorca

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Update: politie ontdekt identiteit cruciale getuige van fatale mishandeling Mallorca

De politie heeft na een lange zoektocht de identiteit ontdekt van een cruciale getuige die de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman vorig jaar op Mallorca van dichtbij meemaakte. Opsporing Verzocht deelde dinsdagavond nog herkenbare beelden van de getuige, iets wat normaal gesproken uitzonderlijk is.

Uitzonderlijk

Vermoedelijk heeft de jongeman op het moment van de mishandeling gefilmd. Opsporing Verzocht liet de getuige in november vorig jaar al onherkenbaar zien op tv. Echter, niemand meldde zich na die oproep. Vandaar de keuze om hem dinsdag wél herkenbaar in beeld te brengen. Dat was een uitzonderlijke keuze. "Het is een flinke inbreuk op iemands privacy", gaf een woordvoerder van de politie toe. "Het Openbaar Ministerie doet dat niet zomaar, maar heeft dit besloten omdat deze zaak een grote impact heeft op de samenleving."

Geen verdachte

Inmiddels is de getuige dus gevonden en zijn de herkenbare beelden van hem offline gehaald. De politie benadrukt dat hij geen verdachte is. Wel zijn de beelden die hij mogelijk gefilmd heeft van cruciaal belang in het onderzoek van de politie. "Ook als hij niet gefilmd heeft, is hij een cruciale ooggetuige voor ons, omdat afgelopen november alle verdachten verklaarden dat zij weliswaar geweld hebben gebruikt, maar niet tegen Carlo", aldus de politiewoordvoerder.

Ster advertentie
Ster advertentie