Up 2 Date

Carlo wilde ruzie sussen op Mallorca, maar werd zelf slachtoffer van fatale mishandeling

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Carlo wilde ruzie sussen op Mallorca, maar werd zelf slachtoffer van fatale mishandeling

De 27-jarige Carlo Heuvelman, die op 18 juli op Mallorca om het leven kwam na een mishandeling, probeerde een ruzie te sussen, maar werd uiteindelijk zelf het slachtoffer van geweld. Dat meldt De Telegraaf op basis van het dossier en gesprekken met betrokkenen.

Bang voor coronamaatregelen

De Gooische vriendengroep, die Carlo mishandelde, kreeg het aan de stok met een ander groepje Nederlandse toeristen, waaronder een vriend van Heuvelman, op het Spaanse eiland. In zijn poging om tussen beiden te komen, werd Heuvelman uiteindelijk zelf aangevallen. Volgens De Telegraaf zijn de verdachten niet teruggekeerd naar Nederland vanwege de afschuwelijke daad, maar waren ze bang voor strengere coronamaatregelen. Een van hen bleek bij terugkomst in Nederland besmet te zijn met het coronavirus.

Verdachten opgepakt

De Spaanse politie wilde de groep aanhouden in een vakantiewoning in de buurt van Palma de Mallorca, maar twaalf van de dertien Hilversummers waren al vertrokken. Een van hen bleef achter om de sleutel van de woning in te leveren. Hij werd opgepakt, maar kwam kort daarna weer vrij. In Nederland waren acht verdachten opgepakt, waarvan er momenteel nog vijf vastzitten. Zij staan aanstaande woensdag voor de rechter tijdens een eerste openbare zitting in Lelystad.

Belangrijke getuige

Uit het dossier blijkt ook dat een belangrijke getuige zou hebben gezegd dat zo'n drie à vier tieners betrokken waren bij de fatale mishandeling. De rest van de vriendengroep was wel in de buurt, maar niet direct betrokken bij de mishandeling. Hoewel er op sociale media veel beelden rondgingen van het geweld op het eiland, heeft het Openbaar Ministerie (OM) nog steeds geen beelden gezien van het moment waarop Carlo tegen het hoofd werd geschopt. Het OM looft 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de getuige die beelden heeft van de mishandeling.

Ster advertentie
Ster advertentie