Up 2 Date

Weer twee verdachten opgepakt voor fatale mishandeling Carlo (27) op Mallorca

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Weer twee verdachten opgepakt voor fatale mishandeling Carlo (27) op Mallorca

Opnieuw heeft de politie twee verdachten gearresteerd voor de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op Mallorca. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar oud uit Hilversum die worden verdacht van het plegen van openlijk geweld, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Acht verdachten opgepakt

De twee Hilversummers werden vanmorgen opgepakt en worden momenteel verhoord door de politie. In tegenstelling tot de eerste paar verdachten zijn hun namen niet bekendgemaakt door het OM. Beide waren vermoedelijk niet betrokken bij de dood van Carlo, maar wel bij andere geweldplegingen die gelijktijdig met de fatale mishandeling plaatsvonden. In totaal zitten er nu acht verdachten vast voor de mishandelingen op Mallorca. De verdachten worden beschuldigd van verschillende strafbare feiten, waaronder doodslag, poging tot doodslag en openlijk geweld. Een van de verdachten verschijnt morgen bij de raadkamer, waarna duidelijk wordt of hij langer vast moet blijven zitten.

Mishandeling

Carlo was nog geen dag op Mallorca toen hij op 14 juli verwikkeld raakte in een vechtpartij met de Gooische vriendengroep. Daarbij werd Carlo bewusteloos geslagen en nog enkele keren geschopt, terwijl hij op de grond lag. Vier dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. De groep vluchtte daarna direct naar Nederland, met uitzondering van één persoon die achterbleef om de sleutels van een gehuurde villa in te leveren.

Getuigenoproep

Gisteren werd de mishandelingszaak behandeld in Opsporing Verzocht. In de aflevering kwam ook de vader van Carlo, W. Heuvelman, aan het woord die geëmotioneerd een oproep deed aan getuigen om zich te melden bij de politie. "Pak je verantwoordelijkheid. Het is geen snitchen. Stap over die angst heen en help ons om de daders gestraft te krijgen", aldus Heuvelman.

Ster advertentie
Ster advertentie