Up 2 Date

Vader doodgeschopte Carlo roept getuigen op zich te melden: "Het is geen snitchen"

foto: Avrotros
  1. Newschevron right
  2. Vader doodgeschopte Carlo roept getuigen op zich te melden: "Het is geen snitchen"

Het is bijna twee maanden geleden dat de 27-jarige Carlo om het leven kwam door zinloos geweld op Mallorca. Sindsdien hebben tientallen getuigen zich gemeld bij de politie en zijn er zes verdachten opgepakt. Desondanks is er nog steeds veel onduidelijk over de fatale mishandeling en zoekt de politie naar aanvullend beeldmateriaal en meer getuigen. In de meest recente aflevering van Opsporing Verzocht deden zowel de politie als de vader van Carlo, W. Heuvelman, een oproep aan vakantiegangers om alsnog hun verhaal te doen over het incident.

Verantwoordelijkheid nemen

Carlo's vader is zichtbaar geƫmotioneerd en vertelt dat het nog steeds ontzettend moeilijk is om met het gemis van zijn zoon te leven. "We staan ermee op, en gaan ermee naar bed. Het verdriet is intens. Het is niet niets om je zoon op zijn 27ste te verliezen." Hij hoopt dat meer vakantiegangers hun verantwoordelijkheid nemen en zich zullen melden over de mishandeling van zijn zoon. Tot zover heeft de politie namelijk weinig beelden gezien van het geweld waarbij Carlo om het leven kwam. "Pak je verantwoordelijkheid. Het is geen snitchen. Stap over die angst heen en help ons om de daders gestraft te krijgen", aldus Heuvelman.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Plaatje nog niet compleet

Volgens politieagente Maren Wonder heeft de politie veel beelden gezien van de mishandelingen op Mallorca. Daardoor hebben ze kunnen achterhalen wat er tijdens de eerste mishandeling heeft plaatsgevonden, maar van de tweede mishandeling, waarbij Carlo om het leven kwam, heeft de politie het plaatje nog niet helemaal compleet. Wel heeft de politie beelden van twee meiden die bij Carlo bleven totdat hulpdiensten arriveerden, maar zich nog niet hebben gemeld. "We horen van getuigen dat er ook nog andere opnames circuleren", zegt Wonder. "Ze beschrijven beelden die wij nog niet hebben gezien, maar het is belangrijk dat wij die ook nog ontvangen. Zo zouden er mogelijk beelden zijn waarop te zien is hoe Carlo werd mishandeld. In elk plaatje zit wel iets wat het verhaal duidelijker kan maken."

Ster advertentie
Ster advertentie