Up 2 Date

Hoofdverdachte van fatale mishandeling op Mallorca op vrije voeten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hoofdverdachte van fatale mishandeling op Mallorca op vrije voeten

De 20-jarige Sanil B., hoofdverdachte van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca, is vrijgelaten. B. was de enige verdachte van de Hilversumse vriendengroep die nog in voorarrest zat.

B. ontkent nog altijd schuld

De Hilversummer zat sinds 4 augustus vorig jaar in voorarrest en wordt naast doodslag ook verdacht van twee pogingen tot doodslag op de boulevard van de badplaats El Arenal. Op zijn schoen is een DNA-spoor gevonden van de 27-jarige Heuvelman. B. ontkent nog altijd schuldig te zijn aan de mishandeling.

Ruzie sussen

In november vorig jaar werd bekend dat de Gooische vriendengroep, die Heuvelman mishandelde, het aan de stok kreeg met een ander groepje Nederlandse toeristen op het Spaans eiland. Heuvelman probeerde de ruzie te sussen, maar werd uiteindelijk zelf aangevallen. Nadat hij bewusteloos raakte vanwege de mishandeling, werd hij nog enkele keren geschopt. De 27-jarige uit Waddinxveen overleed vier dagen later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis op Mallorca.

Teleurgesteld

De nabestaanden van Heuvelman zijn teleurgesteld in de beslissing van de rechter om B. vrij te laten. Ook zijn ze niet te spreken over hoe de Hilversumse verdachten zich opstellen in de zaak. "Wat je ziet is dat de verdachten allemaal zeggen dat ze openheid van zaken willen geven, maar iedere kans aan zich laten voorbijgaan om dat te doen. En daarvoor lijken ze nu beloond te worden", aldus advocaat Edwin Bosch namens de nabestaanden. Volgens de raadsman heeft de officier van justitie het dringende verzoek gedaan aan de verdachten om te vertellen wat ze weten. "Het kan niet zo zijn dat ze helemaal niets weten. Dat kan gewoon niet. En dan houden ze allemaal hun mond."

Ster advertentie
Ster advertentie