Up 2 Date

'Vanaf 1 juli geen maximum aantal bezoekers bij bijeenkomsten'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 'Vanaf 1 juli geen maximum aantal bezoekers bij bijeenkomsten'

Vanaf 1 juli geldt er geen maximumaantal mensen meer bij bijeenkomsten, als er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden en een gezondheidscheck wordt gedaan. Haagse bronnen melden aan de NOS en RTL Nieuws dat het kabinet dat morgen gaat bekendmaken.

Reserveren verplicht

Op dit moment mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen. Dat aantal zou per 1 juli verhoogd worden naar 100, maar volgens de politieke bronnen gaat het kabinet dus verder. Wel wordt reserveren verplicht bij alle bijeenkomsten. Op die manier kan er snel bron- en contactonderzoek worden gedaan bij een eventuele uitbraak van het virus.

Gezondheidscheck

Bij bijeenkomsten in de buitenlucht gelden bijna dezelfde regels. Het enige verschil is dat bijeenkomsten die geen gezondheidscheck doen, maximaal 250 bezoekers mogen hebben. De versoepeling van de regels is goed nieuws voor bijvoorbeeld bioscopen, gebedshuizen, horecagelegenheden en bruiloften.

Grote evenementen

Let wel op, want dit betekent namelijk niet dat grote evenementen ineens kunnen doorgaan. Daar moeten burgemeesters een vergunning voor verlenen. En volgens de bronnen is het nu niet de bedoeling dat grote festivals gaan plaatsvinden, maar een concert moet wel kunnen.

Ster advertentie
Ster advertentie