FunX Den Haag

Horeca- en entertainmentbranche demonstreert vandaag tegen coronabeperkingen

foto: FunX - Luciano Boterman
  1. Newschevron right
  2. Horeca- en entertainmentbranche demonstreert vandaag tegen coronabeperkingen

Er vindt vanmiddag opnieuw een demonstratie plaats op het Malieveld in Den Haag. Tussen 16.00 en 21.00 uur protesteert de horeca- en entertainmentbranche tegen de coronabeperkingen. De deelnemers bestaan uit festivalorganisatoren, boekingsbureaus, cateringbedrijven, dj's, licht- en geluidsbedrijven en circussen, maar er zullen ook festival- en horecabezoekers meedoen.

Minder streng

Bij de demonstratie worden ongeveer duizend mensen verwacht. Een van de redenen van het protest is de 1,5 meterregel. De organisatoren willen dat die minder streng wordt toegepast, bijvoorbeeld door eerst waarschuwingen te geven in plaats van boetes. Daarnaast willen ze ook dat festivals weer worden toegestaan en dat artiesten en horeca meer worden gesteund.

Verboden demonstratie

Afgelopen zondag werd er ook op het Malieveld gedemonstreerd. Dat protest tegen het coronabeleid werd in eerste instantie verboden wegens de grote verwachte opkomst. Uiteindelijk ging het toch door, maar het werd onrustig toen een groep onruststokers, waaronder voetbalhooligans, de confrontatie opzocht met de politie. Daarbij zijn honderden mensen gearresteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie