Up 2 Date

Twitter maakt retweeten lastiger tijdens Amerikaanse verkiezingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twitter maakt retweeten lastiger tijdens Amerikaanse verkiezingen

Twitter maakt het lastiger om berichten te retweeten tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Op deze manier wil het sociale netwerk voorkomen dat berichten zonder na te denken worden overgenomen.

gedachteloos

In een blogpost meldt het bedrijf hiermee gedachteloze retweets in te willen perken. Twitter-gebruikers die een bericht willen retweeten ontvangen dan een melding waarin ze worden opgeroepen de tweet te citeren. Het sociale netwerk denkt dat de kans hierdoor groter is dat gebruikers een boodschap toevoegen met een eigen perspectief, mening of nuance. Ouderwets retweeten is niet onmogelijk, maar vereist tijdens de verkiezingen een aantal extra stappen.

meer maatregelen

Twitter neemt tijdens de verkiezingen nog meer tijdelijke maatregelen. Zo krijgen berichten waarin de winnaar te vroeg wordt uitgeroepen een speciaal label en worden berichten die de verkiezingen proberen te verstoren verwijderd. Daarnaast worden accounts met meer dan 100.000 volgers in de gaten gehouden. Delen zij een misleidende boodschap, dan wordt het voor volgers moeilijker gemaakt om deze te bekijken.

reactie op nepnieuws 2016

De maatregelen lijken een reactie van Twitter op de afgelopen Amerikaanse verkiezingen in 2016. Het sociale netwerk speelde toen een grote rol, omdat Trump er tijdens de verkiezingen actief gebruik van maakte. Daarnaast bleek er enorm veel nepnieuws te worden gedeeld om het democratische proces te verstoren.

Ster advertentie
Ster advertentie