Up 2 Date

Petitie om collegegeld te compenseren door duizenden studenten ondertekend

  1. Newschevron right
  2. Petitie om collegegeld te compenseren door duizenden studenten ondertekend

Bijna zevenduizend studenten hebben een petitie ondertekend om een deel van hun collegegeld terug te krijgen. De studenten zijn ontevreden over de colleges die door hun hogeschool of universiteit op afstand werden gegeven tijdens de coronacrisis.

Stress

"Het coronavirus heeft gezorgd voor veel stress, obstakels en onduidelijkheden onder studenten", staat er bij de petitie. "Veel studenten hebben nu veel financiƫle problemen en ze kunnen geen of weinig colleges bijwonen of specifieke vragen stellen aan docenten/professoren." Volgens de petitiestarters leiden de problemen tot studievertraging. In de petitie wordt gepleit voor een compensatie van het collegegeld.

Chaos

Petitiestarter Sema Keskin, derdejaars psychologiestudent in Tilburg, zegt tegen de NOS dat de online colleges tot veel stress hebben geleid. De lessen op afstand verliepen volgens haar chaotisch. Daarnaast waren docenten en professoren onbereikbaar en kon er slechts beperkt gebruik worden gemaakt van faciliteiten zoals de bibliotheek.

Compensatie

Sema wil dat een derde van de 2100 euro collegegeld die zij komend jaar moet betalen, gecompenseerd wordt. Het ministerie van Onderwijs reageert dat er momenteel geen plannen zijn voor een compensatie voor het komende jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie