Up 2 Date

'Avondlockdown wordt waarschijnlijk verlengd'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Avondlockdown wordt waarschijnlijk verlengd'

Het is geen leuk vooruitzicht, maar het kabinet gaat de huidige 'avondlockdown' volgende week waarschijnlijk verlengen. Die geldt nu tot zeker 19 december. Het zou betekenen dat de komende weken nog steeds alleen supermarkten en drogisterijen tot 20:00 uur open mogen blijven, de rest sluit om 17:00 uur. Dat melden ingewijden onder andere aan De Telegraaf.

Eventuele kleine versoepelingen

De komende dagen wordt er nog druk overlegd door het kabinet en ook het Outbreak Management Team (OMT) komt nog samen om advies te geven. De coronacijfers zien er dan wel iets beter uit, ze blijven te hoog en daarnaast zijn er zorgen over de omicronvariant van het coronavirus.

Er liggen wel nog eventuele kleine versoepelingen op tafel, zoals het opschuiven van het sluittijdstip van 17:00 uur, versoepelingen voor de buitensport en het ophogen van het geadviseerde maximaal aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen. Dat laatste zal vooral belangrijk zijn voor de feestdagen die in aantocht zijn. Momenteel luidt het advies om maximaal vier mensen thuis uit te nodigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persconferentie

Voor zover nu duidelijk is, staat er aanstaande dinsdag weer een persconferentie gepland. Dan zal de situatie voor de komende weken duidelijk gemaakt worden, ook wat betreft het invoeren van de coronapas in niet-essentiƫle winkels.

Ster advertentie
Ster advertentie