Up 2 Date

Man (25) die zijn dochter van vier maanden oud doodde krijgt tien jaar cel

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man (25) die zijn dochter van vier maanden oud doodde krijgt tien jaar cel

Een 25-jarige man uit Vught is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar wegens de dood van zijn vier maanden oude dochtertje. De rechtbank oordeelde dat de man het kind met geweld heeft omgebracht. Het meisje overleed in augustus 2022 door hersenletsel. Ook had de baby meerdere botbreuken en bloedingen.

Schuldig

Op de avond van het drama was de vader thuis met zijn dochtertje. Uit politieonderzoek is gebleken dat het letsel is aanbracht op het moment dat de vader met zijn kind thuis was. De vader heeft, zo meldt Omroep Brabant, op die bewuste avond ook gegoogeld op “baby slap en wil niet wakker worden”. Mede door deze bewijsstukken concludeert de rechtbank dat de 25-jarige man schuldig is aan de dood van zijn babydochter. De rechter veroordeelde de man dan ook tot een gevangenisstraf van tien jaar. Dat is minder dan de veertien jaar die het Openbaar Ministerie eiste.

Gewelddadig

Volgens de rechtbank heeft de man in het verleden vaker gewelddadig gedrag vertoond. Zo is ook bewezen dat de man meermaals geweld heeft gebruikt tegen de moeder van het kind. Ook is tijdens het onderzoek vastgesteld dat de baby vaker letsel had in haar prille leven. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat de man voor dat letsel verantwoordelijk was. De rechtbank rekent het de man wel aan dat hij niet heeft verklaard over de dood van zijn dochter. "Hij bagatelliseert zijn daden en legt de schuld geheel buiten zichzelf.”

Geen tbs

De 25-jarige man weigerde deelname aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Er kan dus niet worden bepaald of er sprake is van psychische problemen. Het OM eiste daarom geen tbs tegen de man. Daarnaast is er geen dwangbehandeling opgelegd. De rechter heeft de straf naar eigen zeggen hoger uit laten vallen dan gangbaar is in dit soort strafzaken. De man zal na zijn vrijlating onder intensief toezicht staat omdat de rechtbank de kans groot acht dat de man opnieuw de fout in zal gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie