Up 2 Date

Ouders die baby in container achterlieten ook verdacht van moord op andere baby

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ouders die baby in container achterlieten ook verdacht van moord op andere baby

De ouders van de baby die in 2021 werd achtergelaten in een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam, worden ook verdacht van een moord op een andere baby. Dat meldt Het Parool.

Andere baby

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de berichtgeving aan NU.nl inmiddels bevestigd, maar wil niet zeggen wanneer die andere moord heeft plaatsgevonden. Een woordvoerder kan alleen bevestigen dat die is gepleegd voor het moment dat de andere baby in de container werd achtergelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2021

De baby die in 2021 in een container werd achtergelaten, werd gevonden nadat iemand melding had gemaakt van geluiden van het kind. De brandweer trof de baby vervolgens aan in een Jumbo-tas in een ondergrondse container in Amsterdamse Zuid-Oost. Het kind leefde nog en is inmiddels ergens anders ondergebracht. Nog geen week later werden de ouders van het kind aangehouden.

De zaak

Het OM wil verder geen details delen over de strafzaak tegen de ouders. De zaak vindt achter gesloten deuren plaats, omdat de ouders ten tijden van het misdrijf beiden minderjarig waren. De zaak, waar ook de nieuwe verdenking een rol in gaat spelen, gaat in september van start.

Ster advertentie
Ster advertentie