FunX Rotterdam

In- en uitchecken met betaalpas is mogelijk in metro RET

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. In- en uitchecken met betaalpas is mogelijk in metro RET

OV-chipkaart vergeten in de metro? Geen zorgen, want vanaf vandaag is het mogelijk voor metroreizigers bij de RET om ook in- en uit te checken met een contactloze betaalpas, creditcard of via mobiele telefoon. Reizen met het OV in de regio Rotterdam wordt zo nog makkelijker. De invoering bij de tram en bus volgt op korte termijn.

In- en uitchecken

Niet voor iedereen is het altijd even gunstig om met een bankpas te betalen. Wanneer je een OV-abonnement hebt waarmee je korting krijgt, is het duurder om met je bankpas te betalen, aangezien daar geen korting of abonnement op staat. Het is ook belangrijk om op dezelfde manier in- en uit te checken. Dus wanneer je met je fysieke bankpasje incheckt, kun je niet met het bankpasje op je telefoon uitchecken. Het RET betaalsysteem behandelt het namelijk als twee verschillende passen.

OVPay

Vanaf eind januari dit jaar was het al mogelijk om op deze manier in- en uit te checken bij treinvervoer. Het nieuwe systeem OVPay, is vooral bedoeld om treinreizen makkelijker te maken voor mensen die niet vaak met de trein gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie