Up 2 Date

Vreselijk: honderden doden bij bedevaart Mekka

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vreselijk: honderden doden bij bedevaart Mekka

Een dramatische situatie in Mekka waar honderden doden zijn gevallen als gevolg van extreme hitte. Momenteel zijn miljoenen mensen naar de Saoedische stad getrokken voor de islamitische bedevaart hadj. Volgens lokale bronnen lopen de tempraturen op tot wel 52 graden en zijn er inmiddels al zo'n 400 mensen om het leven gekomen.

Extreme hitte in Mekka

Hoeveel mensen er precies om het leven zijn gekomen, is niet duidelijk. Maar verschillende landen hebben informatie naar buiten gebracht over hun eigen inwoners. Zo zouden er 41 Jordaniërs overleden zijn, 35 Tunesiërs en 144 Indonesiërs. In totaal kwamen er dit jaar zo'n 1,8 miljoen mensen vanuit de hele wereld naar Mekka voor de bedevaart.

De extreme hitte kwam niet geheel onverwachts. Saoedische autoriteiten hadden dan ook maatregelen genomen en extra waterpunten opgezet. Daarnaast werden mensen geadviseerd om binnen te blijven en werden er paraplu's uitgedeeld tegen de zon.

foto: AFP

Grote drukte terwijl mensen zich met paraplu's bechermen tegen de zon

Hadj

Vandaag is de laatste dag van de hadj, de islamitische bedevaart die voor veel mensen een grote spirituele waarde heeft. Moslims die gezond zijn en het zich kunnen veroorloven, zouden vanuit de islam minstens één keer in hun leven de bedevaart moeten verrichten.

Ster advertentie
Ster advertentie