Entertainment

Donny Roelvink is moslim geworden: "Steek het niet onder stoelen of banken"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Donny Roelvink is moslim geworden: "Steek het niet onder stoelen of banken"

Donny Roelvink heeft afgelopen vrijdag de Sjahada uitgesproken. Hiermee getuigt de 26-jarige influencer dat er geen andere god dan Allah is, en dat profeet Mohammed zijn boodschapper is. De beelden van zijn Sjahada gingen al snel rond op het internet. "Ik doe het voor mezelf."

Landelijk nieuws

Volgens Donny Roelvink was het te verwachten dat het nieuws breed uitgemeten zou worden. Hij vindt het dan ook niet erg dat het nieuws massaal opgepikt wordt. De zoon van volkszanger Dries Roelvink heeft wel aangegeven dat hij publiekelijk niet wil spreken over zijn bekering tot de islam. "Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik moslim ben geworden, maar zelf heb ik het niet gedeeld. Ik sta nog niet in de positie om er uitgebreid over te spreken.” Roelvink focust zich naar eigen zeggen op het leerproces en hoopt dat ook dat wordt gerespecteerd. "Ik doe het voor mezelf."

Eerdere interesse

Over de specifieke reden(en) van zijn bekering tot de islam heeft Donny Roelvink vooralsnog geen uitspraken gedaan. Een paar maanden geleden vertelde hij bij mediamaker Salaheddine dat hij wel altijd interesse heeft gehad in de islam. Op het moment dat Roelvink aan teelbalkanker leed, groeide de interesse in de islam naar eigen zeggen. Voor zijn operatie vroeg hij zijn islamitische vriend om een Dua (smeekbede) voor hem te doen.

Vader Dries Roelvink heeft eerder aangegeven blij te zijn dat zijn zoons Donny en Dave een bovengemiddelde interesse hebben in de islam. Zelf heeft Dries zijn kinderen niet religieus opgevoed. Hij hoopt dat zijn zoons met behulp van de islam niet zo bang als hij voor de dood zullen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie