Entertainment

Clarence Seedorf over bekeren tot islam: "Gemeenschapsgevoel van islam sprak mij aan"

foto: YouTube: Nando Leaks
  1. Newschevron right
  2. Clarence Seedorf over bekeren tot islam: "Gemeenschapsgevoel van islam sprak mij aan"

Clarence Seedorf is een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden. De oud-speler van onder andere Ajax en AC Milan nam ruim tien jaar geleden afscheid van zijn voetbalcarrière. Inmiddels houdt de 48-jarige Seedorf zich bezig met verschillende zaken waaronder mental coaching en het ondernemen. Ook vertelt hij Fernando over zijn bekering tot de islam.

Bekeren naar islam

Hoewel mensen vaak bekeren op het moment dat het minder goed met ze gaat volgens Clarence Seedorf, was dat bij hem totaal niet het geval. De voetballer, die bekend staat als iemand die altijd rust en zelfvertrouwen uitstraalt, zat juist in de beste fase van zijn leven voor hij zich bekeerde: "Het ging heel goed met mij voor ik bekeerde. Ik koos voor de islam omdat ik een wereldburger ben. Het voelde alsof ik overal een beetje bij hoorde maar nergens écht deel van uitmaakte." Voor Seedorf gaf het communitygevoel dat hij kreeg van de islam de doorslag. "Ik heb veel gereisd in mijn leven en dan is het moeilijk om ergens bij te horen."

Verschillende visies

Met de jaren heeft Clarence Seedorf kennisgemaakt met verschillende religies en overtuigingen doordat hij altijd de wereld rondging. Seedorf is katholiek opgevoed: "Mijn ouders hebben mij nooit geforceerd om te kiezen voor het katholicisme. Ik heb mij beziggehouden met verschillende religies en overtuigingen, zoals eerder ook het boeddhisme." Met de jaren heeft Seedorf kennisgemaakt met verschillende religies en overtuigingen doordat hij altijd de wereld rondging. Volgens de oud Ajax-speler, is het logisch dat je verschillende culturen en religies meeneemt als je veel hebt gezien van de wereld. "Ik heb mijn horizon in die jaren verbreed en daarom koos ik voor de islam. Daarnaast is ook mijn vrouw islamitisch."

Geld

Als oud-profvoetballer heeft Clarence Seedorf wat geld betreft weinig te klagen. De 87-voudig international speelde in zijn glansrijke carrière onder andere voor Ajax, AC Milan, Real Madrid en Inter Milan. Met de drie eerstgenoemde clubs won Seedorf in totaal vier keer de Champions League. In gesprek met Fernando vertelt Seedorf hoe hij al die jaren omging met zijn geld. "Ik vond het belangrijk om voor mijzelf te bepalen hoeveel geld ik elke maand aan de kant zou zetten." Daarbij geeft de oud-speler van AC MIlan aan dat een voetbalcarrière erg kort kan zijn. Los van zijn spaarplan heeft Seedorf ook genoten van zijn miljoenen. "Ik heb genoten van mijn geld. Daar is niks mis mee want daar heb ik hard voor gewerkt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie