Up 2 Date

Ministerie vergeet onderzoek naar stagediscriminatie te starten

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ministerie vergeet onderzoek naar stagediscriminatie te starten

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is vergeten een onderzoek te starten naar stagediscriminatie. Dat meldt NU.nl. De zoektocht van het kabinet naar een mogelijke oplossing voor het probleem loopt daardoor minimaal vier maanden vertraging op.

Menselijke fout

Het ministerie ontdekte de fout pas nadat NU.nl vragen stelde over de voortgang van het onderzoek. Bij de analyse zou het ministerie in kaart brengen hoeveel onderwijsinstellingen studenten koppelen aan een stageplek zonder dat ze hoeven te solliciteren bij de opdrachtgever. Op deze manier zou er namelijk minder kans zijn op discriminatie.

Volgens een woordvoerder gaat het om een menselijke fout waardoor het onderzoek niet in gang is gezet. Nu de vergissing aan het licht is gekomen, heeft het ministerie alsnog opdracht gegeven voor het onderzoek.

Serieuzere aanpak discriminatie

Volgens Rabin Baldewsingh, Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR), is het onderzoek van groot belang om discriminatie in het onderwijs aan te pakken. Hij is dan ook teleurgesteld over de gang van zaken. "Ik vind dit echt zorgelijk. Daar had de minister scherper op kunnen zijn." Volgens hem wordt op deze manier wederom duidelijk dat er een serieuzere aanpak tegen discriminatie en racisme moet komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie