Up 2 Date

Man (35) opgepakt voor vernieling pand The Black Archives

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man (35) opgepakt voor vernieling pand The Black Archives

Een 35-jarige man is donderdag door de politie aangehouden voor de vernieling van het pand van The Black Archives. De man zit vast voor verhoor en de politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Bekladding

Het pand werd iets meer dan een maand geleden beklad. Muurschilderingen met gezichten van verschillende Surinaamse helden werden wit geverfd en er werden stickers geplakt met daarop de tekst 'roetveegpiet is genocide'.

Muurschilderingen hersteld

De muurschilderingen zijn inmiddels sinds vorige week weer hersteld. Kort na de vernieling werd een inzamelingsactie gestart om de muur te herstellen. Van het ingezamelde geld is nog een bedrag over. Dat zal worden gebruikt voor de Open Oproep voor Kunstenaars en Schrijvers om werk te maken naar aanleiding van de Black Lives Matter-protesten en de anti-racime beweging.

Blij

Mitchell Esajas van The Black Archives is blij met de arrestatie, zo vertelt hij in Jouw Stad Amsterdam. Wel benadrukt hij dat de man niet alleen handelde. "Hij was niet alleen, ze waren met zijn tweeën." Naar de tweede man wordt nog gezocht.

Mitchell Esajas over arrestatie bekladding: 'Wij zijn blij dat er iemand is opgepakt. Maar hij was niet alleen'

Ster advertentie
Ster advertentie