Up 2 Date

Dode en gewonden bij Spaans festival door hevige windvlagen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dode en gewonden bij Spaans festival door hevige windvlagen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een persoon om het leven gekomen bij het Spaanse festival Medusa. Zeker veertig anderen raakten gewond. De oorzaak hiervan is een hevige zandstorm die over het festivalterrein raasde. Door de sterke windstoten waren delen van het decor en podia losgekomen.

Sterke windvlagen

Het muziekfestival vindt elk jaar plaats op het stadsstrand van Cullera, ten zuiden van Valencia. Rond 04.00 uur 's nachts nam de windkracht hier sterk toe. De windvlagen zorgden ervoor dat er delen van verschillende podia instortten. Door de vallende decorstukken kwam een 22-jarige man om het leven. Nog eens veertig anderen raakten gewond. Drie hiervan zijn er slecht aan toe. Zij zijn naar een ziekenhuis in de omgeving van de kustplaats gebracht, zo meldt El País.

Volgens meteorologen bereikten de windvlagen snelheden van zo'n 80 kilometer per uur. Later vandaag wordt er nog meer sterke wind verwacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Medusa Festival

Het meerdaagse Medusa Festival begon woensdag en zou zondag eindigen. De organisatie van het dancefestival meldt dat er dit jaar in totaal zo'n 320.000 bezoekers werden verwacht. Na het ongeluk is het festivalterrein ontruimd. Het is nog onduidelijk of het festival wordt hervat, omdat de veiligheid van de bezoekers niet kan worden gewaarborgd door het slechte weer.

Ster advertentie
Ster advertentie