Up 2 Date

Advocaat klaagt Travis Scott aan voor 10 miljard dollar namens 1500 festivalbezoekers

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat klaagt Travis Scott aan voor 10 miljard dollar namens 1500 festivalbezoekers

Een advocaat die meer dan 1500 Astroworld Festival-bezoekers vertegenwoordigt heeft een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott, vanwege het Astroworld-drama. De raadsman klaagt de rapper aan voor maar liefst 10 miljard dollar.

"Gewetenloze tragedie"

Advocaat Brent Coon uit Houston liet afgelopen maandag weten dat hij de rapper aanklaagt namens zijn cliënten. Naast dat Coon al decennialang ervaring heeft als raadsman, geeft hij aan dat hij ook ervaring heeft met de juridische kant van het organiseren van evenementen. "Wat zich tijdens Astroworld Festival heeft afgespeeld, was een gewetenloze tragedie en het is belangrijk dat er recht wordt gedaan aan alle betrokkenen. Het publiekelijk ontwijken van schuld is onverantwoord en in strijd met wat er werkelijk achter de schermen gebeurt bij deze gebeurtenissen", aldus Coon.

Onderzoek naar NRG-park

Het advocatenkantoor van Coon, Brent Coon & Associates, doet ook onderzoek naar NRG-park, de plek waar het evenement gehouden werd om te achterhalen hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen. Daarvoor heeft het bedrijf experts op het gebied van crowd control ingehuurd en de hulp van de lokale gemeente ingeschakeld. Een eerste zitting vindt volgende week maandag plaats in Houston.

275 rechtszaken

Sinds het Astroworld-drama wordt Travis Scott van links en rechts aangeklaagd door festivalbezoekers. Inmiddels zijn er in totaal 275 rechtszaken aangespannen namens 2800 festivalbezoekers. Zo werd de rapper onlangs aangeklaagd voor 2 miljard dollar door een advocaat die 282 mensen vertegenwoordigt. Het is echter nog de vraag of Travis financieel aansprakelijk is voor de festivalramp. Volgens diverse advocaten, die niet betrokken zijn bij de zaak, zou het namelijk erg lastig zijn om te bewijzen dat hij schuld heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie