Up 2 Date

Familie van slachtoffer Astroworld-ramp wijst Travis Scotts aanbod om begrafeniskosten te betalen af

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Familie van slachtoffer Astroworld-ramp wijst Travis Scotts aanbod om begrafeniskosten te betalen af

De familie van het 9-jarige jongetje, Ezra Blount, dat overleed aan zijn verwondingen na de Astroworld-ramp heeft Travis Scotts aanbod om de begrafeniskosten op zich te nemen afgewezen. Dat meldt Rolling Stone op basis van een brief van Bob Hilliard, de advocaat die de familie vertegenwoordigt.

"Onder ogen zien"

Travis' advocaat Daniel Petrocelli stuurde vorig week donderdag een brief naar Hilliard met het aanbod om de begrafeniskosten te betalen. Een dag eerder werd Ezra begraven. In de brief die Hilliard terugstuurde liet de familie weten er niet aan te twijfelen dat Travis spijt heeft. Desondanks willen ze het aanbod niet accepteren. "Het pad dat voor hem ligt, zal pijnlijk zijn. Hij moet het onder ogen zien en hopelijk ook inzien dat hij een deel van de verantwoordelijkheid draagt voor deze tragedie. Voor nu moet Scott accepteren dat zijn eigen verdriet niet opweegt tegen dat van de familie", aldus Hilliard namens de familie.

"Compleet verslagen"

Ezra's vader, Treston Blount, heeft na het Astroworld-drama een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott. Volgens Petrocelli is Travis compleet verslagen door de festivalramp en rouwt hij om de families die hun dierbaren hebben verloren. "Travis zet zich in om de families die hebben geleden te helpen en om het lange genezingsproces in de gemeenschap van Houston op gang te brengen. Met dat doel wil Travis de begrafeniskosten voor de zoon van meneer Blount betalen."

Onder de voet gelopen

Treston Blount nam Ezra mee naar het Astroworld Festival, omdat hij een groot fan van Travis Scott was. Gedurende het evenement had hij Ezra op zijn schouders, totdat er chaos ontstond toen Travis Scott opkwam. Door het gedrang viel Treston flauw, waardoor Ezra op de grond belandde. Het jongetje werd daarna onder de voet gelopen door de enorme menigte die richting het podium ging.

Ster advertentie
Ster advertentie