Up 2 Date

'Travis Scott waarschijnlijk niet financieel aansprakelijk voor Astroworld-drama'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Travis Scott waarschijnlijk niet financieel aansprakelijk voor Astroworld-drama'

De aanklachten stapelen zich op na het Astroworld-drama, waarbij tien mensen omkwamen. Zo wordt er tegen Travis Scott, Drake en andere betrokken partijen al bijna 3 miljard dollar aan schadevergoeding geëist. Yahoo Finance sprak verschillende advocaten, die niet bij de zaak betrokken zijn, en volgens hen wordt het moeilijk om te bewijzen dat Travis ergens schuldig aan is.

'Moeilijke opgave'

Er is op dit moment sprake van twee aanklachten tegen onder meer Travis, namelijk een ter waarde van 2 miljard dollar en een eerdere aanklacht van 750 miljoen dollar. "Het wordt een moeilijke opgave om dit op Travis Scott af te schuiven", zegt advocaat Nick Rozansky.

Daar is ook advocaat Bryan Sullivan het mee eens, vooral als het gaat om de aanklacht van 750 miljoen dollar. In die aanklacht wordt Travis onder meer beschuldigd van het "verheerlijken van geweld en ander gevaarlijk gedrag in het verleden". Daarmee wordt gedoeld op twee eerdere arrestaties. Zo werd Travis in 2015 gearresteerd nadat hij fans aanmoedigde om het podium te bestormen bij Lollapalooza. In 2017 werd hij voor een soortgelijk incident gearresteerd na een show in Arkansas.

'Niet genoeg'

Volgens Sullivan is Travis' gedrag in het verleden echter "niet genoeg" om stand te houden in de rechtszaal. "Volgens de wet moet hij specifiek hebben aangezet tot de incidenten. Wat deed hij die avond bij Astroworld? Dat is de vraag die in de rechtszaal gesteld zal worden." Daar voegt de advocaat aan toe: "Waarschijnlijk wordt hij vrijgesproken in de zaak, tenzij er meer vernietigend bewijs aan het licht komt."

Rozansky denkt dat hoogstwaarschijnlijk de evenementenorganisaties, zoals Live Nation en Scoremore, en het ingehuurde beveiligingsbedrijf financieel aansprakelijk gesteld zullen worden.

Samenwerkingen in gevaar

Als Travis niet financieel aansprakelijk gesteld zal worden, betekent het volgens Sullivan echter niet dat hij geen pijn zal voelen in zijn portemonnee. Zo zullen evenementenorganisaties in de toekomst waarschijnlijk aarzelen om Travis te boeken als performer, vanwege het risico op gevaarlijke situaties tijdens zijn optredens. Als Travis toch geboekt wordt, is de kans groot dat hij bepaalde verzekeringen uit eigen zak moet betalen.

Ook grote merken, die een samenwerking hebben met Travis, hebben al afstand genomen van alle controverse. Zo heeft Nike de lancering van Travis' Air Max 1 x Cactus Jack-sneakers uitgesteld. Daarnaast evalueert Dior op dit moment de situatie om te kunnen bepalen wat zij met de lancering van Travis' lente- en zomercollectie van 2022 gaan doen. Mogelijk wordt er een streep door de samenwerking getrokken.

Ster advertentie
Ster advertentie