Up 2 Date

Astroworld-beveiligers klagen Travis Scott aan, omdat ze lijk moesten wegdragen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Astroworld-beveiligers klagen Travis Scott aan, omdat ze lijk moesten wegdragen

Twee beveiligers die aan het werk waren tijdens het Astroworld Festival klagen Travis Scott en concertorganisator Live Nation aan voor 1 miljoen dollar. De twee broers zeggen niet alleen fysieke schade, maar ook mentale schade te hebben opgelopen vanwege de chaos die ontstond tijdens het evenement. Dat meldt TMZ op basis van gerechtelijke documenten.

Lichaam wegdragen

Samuel en Jackson Bush, zoals de twee beveiligers heten, werden ingehuurd door het bedrijf AJ Melino & Associates om te werken op het festival. De twee zeggen echter dat ze totaal niet voorbereid waren voor hetgeen wat zich afspeelde tijdens Astroworld Festival. Zo vertelt Jackson dat hij moest toezien hoe hulpverleners mensen probeerden te reanimeren die niet meer te redden waren. Ook moest hij het lichaam wegdragen van iemand die in de verdrukking was geraakt.

Meer bezoekers dan was toegestaan

Uit de documenten blijkt ook dat de twee beveiligers zeiden dat er meer bezoekers aanwezig waren op het evenement dan was toegestaan. Volgens hen is dat een van de redenen waarom de chaos heeft kunnen ontstaan.

Travis niet aansprakkelijk

Ondertussen zijn er tientallen aanklachten ingediend tegen Travis Scott, Drake en de organisatie achter Astroworld Festival. Vorige week werden zij voor 2 miljard dollar aangeklaagd door een advocaat die meer dan 282 festivalbezoekers vertegenwoordigd. Echter, Travis Scott zal waarschijnlijk niet aansprakelijk gesteld worden voor de festivalramp. Volgens verschillende advocaten, die niet betrokken zijn bij de zaak, zal het erg moeilijk worden om te bewijzen dat Travis Scott ergens schuldig aan is.

Ster advertentie
Ster advertentie