Up 2 Date

Politieagent bekent ontvoering en verkrachting Britse Sarah Everard (33)

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Politieagent bekent ontvoering en verkrachting Britse Sarah Everard (33)

De 48-jarige Britse agent Wayne Couzens heeft bekend de 33-jarige Sarah Everard te hebben ontvoerd en verkracht. Hij wordt ook verdacht van moord op de vrouw, maar daar heeft hij nog geen officiële bekentenis over afgelegd. Wel gaf hij aan "zijn verantwoordelijkheid voor de moord te erkennen". Dat melden Britse media.

'Text me when you get home'

Sarah raakte begin maart vermist in Londen nadat ze 's avonds naar huis liep. Een week later werd haar lichaam teruggevonden in het bos, tientallen kilometers verderop. Uit onderzoek bleek dat ze om het leven is gekomen door wurging.

Sarahs dood leidde tot veel ophef in het Verenigd Koninkrijk en zorgde ervoor dat het gesprek over geweld tegen vrouwen ook in andere landen opnieuw onder de aandacht kwam. Een Instagrampost met daarin een appje met de tekst "text me when you get home" ging viral en op Twitter deelden vrouwen hun eigen ervaringen onder de hashtag #SarahEverard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9 juli weer voor de rechter

Couzens, die werkzaam was bij de politie in Londen, werd twee dagen nadat Sarahs lichaam werd gevonden gearresteerd op verdenking van ontvoering, verkrachting en moord. Naar verwachting verschijnt hij op 9 juli weer voor de rechter. Dan wordt de aanklacht wegens moord behandeld. Het proces staat gepland voor oktober.

Massale herdenkinig

Na de moord op Sarah kwamen er honderden mensen bijeen in een park in Zuid-Londen om de vrouw te herdenken en aandacht te vragen voor geweld en intimidatie tegen vrouwen. De politie greep uiteindelijk in bij de wake wegens de grote drukte. Later kwam er veel kritiek op dat ingrijpen, onder andere van de Londense burgemeester

Ster advertentie
Ster advertentie